2 juni 2010
19:00

LAXARBY IF

Referat: IF VIKEN - LAXARBY IF

I den svåra bortamatchen mot Viken, blev vi satta under hård press från början, och hade svårt första 20 min. Vi spelade upp oss och gjorde en riktigt bra andra halvlek, där vi pressade Viken tills sista sparken. Tyvärr blev det förlust med 1-2, men vi ska vara mycket stolta då vi uppvisade klassisk "LIF-kämpatag" med stor aggresivitet, främst i den 2:a halvleken.

1:a började Viken klart bäst, och pressade oss hårt och fick utdelning till 1-0 efter en hörna efter bara 8 min. Vi hade svårt att hitta markeringar, och var för passiva vilket medförde att Viken kunde utöka i den 19:e min till 2-0. Viken hade flera chanser men Johanna avstyrde med tur och skicklighet. Efter detta kom vi mer upp i planen, och kunde skapa tryck mot deras mål i vissa perioder, men hade inte många klara chanser, och det var Viken som var det bästa laget i halvleken.

I pausen inför den 2:a halvleken pratade vi om två saker: att pressa/vara mer aggresiv och att GÅ DIT mot våra motståndare! Detta tog skruv, för vi kom in som ett helt nytt lag, och satte hård press över hela planen, och gör detta riktigt bra. Utdelningen kom också redan efter 6min, i den 46:e, då Hanna och Milla pressar flera Vikentjejer till misstag, och Lovisa INTE gör något, utan trycker in 2-1! Vi fortsätter att spela aggressivt och har flera bra chanser, där Millas nick på hörna o Felicias skott tätt utanför som dom bästa. Hanna kämpar som en besatt och har flera lägen att komma igenom men det ville sig inte ända fram-bra Hanna! Eftersom vi pressar på skapar Viken flera bra kontringar, där de hade en mycket bra tjej på "topp", som var så när att komma igenom, men vi klarar av detta både med viss tur, men framförallt med bra försvarsspel. Sista minuterna chansar vi lite med att flytta upp många tjejer men lyckas inte få in något mer mål.

Hela laget gör en superb kämpamatch och visar främst i andra halvleken att vi är svåra att möta om vi spelar så tätt och aggressivt som vi gjorde då. Återigen bra försvarsspel och Milla, Hanna och våra två försvarsklippor Alice & Emze var strålande!
Ingen seger men ändå en kalasmatch!! Bra girls!

1-0 8 min Viken
2-0 19 min Viken
2-1 46 min Lovisa